Kogide Ceremonial Cacao

21.00 

Ceremonial Cacao, Sierra Nevada de Santa Marta, 100% toorkakaomass. 250g
Maitses: magusad vürtsid, pähklid, kirsid, lagrits, sidrunhein.
Vürtsikas, tugev, originaalne.

Sukeldu Sierra Nevada de Santa Marta ürgmetsade vaimu!
Nautige seda looduslikku toodet, mis on korjatud loodusega kooskõlas ja mida juhivad põlisrahvaste mamod. Kakaouba pole ilmaasjata nimetatud teobromaks – jumalate viljaks! Neid kakaoube, mida nende kasvu ajal vaimselt juhendatakse ei röstita, vaid lihtsalt kääritatakse, et säilitada kõik nende toitained.
See supertoit kasvab Colombia Sierra Nevada de Santa Marta džunglites. Arhuaco, Kogi ja Wiwa rahvastel. Sellel kakaol on sügav vaimne side loodusega ning nad peavad kakao kasvatamist pühaks teoks. See vaimne pühendumus peegeldub igas kakao-oas. Kakao oli püha jook Kesk- ja Lõuna-Ameerika rahvastele. Iga uba on kutse Colombia pühade mägede avastamiseks. See on tähelepanelikkuse hetk, rahu hetk ja viis ühenduse loomiseks looduse ja põlisrahvaste traditsioonidega. Kakaoubade kvaliteet on erakordne; saate maitsta ümbritsevat loodust ja tunda midagi erilist. See kakao tuletab meile meelde looduse austamise ja sellega harmoonias elamise olulisust.
SOOVITUS: tseremoniaalset kakaod aeglaselt lahustada 50°C soojas piimas/kaerapiimas/vees… ja vajadusel lühidalt segada.
Keetmise ajal lähevad väärtuslikud koostisosad kaotsi!
Tervis
On palju teaduslikke põhjuseid, miks toorkakaoubadel on erakordselt positiivne mõju meie emotsioonidele ning füüsilisele ja vaimsele heaolule. Need sisaldavad aineid anadamiidi ja fenüületüülamiini, mis vastutavad õnne- ja naudingutunde eest. Teobromiin stimuleerib kesknärvisüsteemi, laiendab veresooni ja seda peetakse diureetikumiks. Dopamiin on oluline neurotransmitter. Serotoniin on stressivastane neurotransmitter. Arginiin on aminohape, mis osaleb meie hormonaalse tasakaalu ja verevoolu reguleerimises. Kakaoubade tarbimist peetakse isu vähendavaks ja heaks abivahendiks suitsetamisest või kofeiinist loobumisel.
Toores kakaouba sisaldab ka suures koguses magneesiumi ja fosforit. Samuti on teada, et see sisaldab kõige rohkem antioksüdante. Need seonduvad meie kehas vabade radikaalidega ja aeglustavad seeläbi rakkude halvenemist ja vananemisprotsessi.
Keskmine toiteväärtus 100 g kohta:
Energia kJ: 2362
Energia kcal: 574
Rasv: 52g, millest küllastunud rasvhappeid 30g,
Süsivesikud: 1,3g, millest suhkrud 1,3g
Valgud: 12g
Soola: 0,08g